26 NOV 2020

Medzinárodná cena Vojvodu z Edinburghu(foto)

V lete sa po dôkladnej príprave dva tímy našich odvážnych študentov vybrali na expedíciu do Slovenského krasu a tým ukončili svoju striebornú cestu v DofE. Blahoželáme.

Medzinárodná cena Vojvodu z Edinburghu - foto

Na našej škole pôsobí krúžok DofE už tretí rok a naši študenti pod vedením pani profesorky Ostricovej, Kažimírovej a Balážikovej majú možnosť posúvať svoje hranice v troch individuálnych a jednej tímovej oblasti. Po minulé roky sa podarilo piatim tímom (20 študentom) ukončiť svoje bronzové úrovne a v tomto (veľmi zvláštnom) roku sme mali dva tímy strieborných Dofákov. Svoju expedíciu absolvovali v prostredí Slovenského krasu a darilo sa im veľmi dobre. Upevnili vzťahy, otestovali tímového ducha, prekonali sami seba a okrem námahy zažili aj zábavu. Spoločne sme sa tešili na ceremóniu a odovzdávanie cien. Tá však bola posúvaná a nakoniec situácia dovolila iba online formu, čo nám je veľmi ľúto. Napriek tomu sme na našich absolventov veľmi hrdí a srdečne im blahoželáme   :)
Dva tímy tvorili: La Femme: Marína Hluchá, Katka Benková, Laura Mihaliková, Miška Jusková, Karin Spišáková, Laura Tkáčiková a Soňa Havrilová.
Tím Exploradores: Erika Komanová, Sára Krjaková, Diana Sninská, Martin Albert Gbúr, Lukáš Weiszer a Marek Čižmár.

Koncom septembra nás boli pozdraviť celoslovenský aregionálny vedúci DofE Marián Zachar a Ján Smolka.
Link na online ceremóniu:

https://www.youtube.com/channel/UCdC3IYMNR2e8ogP-7O7mwFQ/videos
Naša študentka Simona Volesková (pracuje na zlatej úrovni) a jej príbeh boli predstavené nie len na ceremónii ale aj v novinách - link tu: 
https://kosice.korzar.sme.sk/c/22505341/studentka-simona-zazivala-posmesky-za-pomoc-ludom-bez-domova.html