20 SEP 2018

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu(foto)

Študenti našej školy majú už rok možnosť zapojiť sa do programu Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu, v ktorom rozvíjajú svoju osobnosť a ktorý prebieha v 140 krajinách sveta. Na Slovensku program funguje dva roky.

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu - foto

V programe máme zapojených viac ako 10 študentov, ktorí vytrvalo pracujú na bronzovej a striebornej úrovni a plnia svoje ciele v oblasti talent, šport a dobrovoľníctvo. Štvrtou súčasťou programu je expedícia, ktorú sme s tímom prvých štyroch odvážlivcov absolvovali v júli. Tri dievčatá z tímu - Sára Krjaková, Diana Sninská a Daša Vaňová už svoje cele splnili a 14. septembra boli spolu s viac ako 130 mladými ľuďmi z celého východného Slovenska ocenené bronzovým odznakom DofE (The Duke of Edinburgh´s International Award).  Slávnostná ceremónia sa konala v Prešove a bol na nej prítomný aj veľvyslanec Spojeného kráľovstva na Slovensku pán Andrew Garth.
Pracovali na sebe a veľa sa naučili, museli vytrvať, prekonať prekážky a pracovať v tíme. K ich úspechu im srdečne blahoželáme :)
Viac informácií o programe získate na stránke www.dofe.sk, alebo u p.prof. Balážikovej, Ostricovej a Kažimírovej, ktoré sú vedúcimi na našej škole.