13 MAR 2024

Matematický B-deň 2023

Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zapojili do matematickej súťaže tímov Matematický B-deň. Súťažilo sa 14.decembra 2023 a do súťaže sa zapojilo päť našich 4-členných tímov, jeden z nich získal medailové umiestnenie.

Matematický B-deň 2023 - foto


Súťaží sa celý deň a zvyčajne sa rieši matematický problém, ktorý ešte nemá známe riešenie. Preto aj hodnotenie riešení jednotlivých tímov je náročný a dlhý proces. Súťažiaci riešia postupne prípravné úlohy, skúmajú problematiku, vytvárajú vlastné matematické modely a testujú ich. Svoje výsledky musia patrične zdokumentovať. Tento rok bola problematika zameraná na skúmanie rôznych postupností - zaniknutých, cyklických ...

Podľa pravidiel sa súťaže, školu môže reprezentovať najviac 5 tímov, avšak do top desiatky môžu postúpiť najviac dva z nich. V našom prípade sa to podarilo tímu IV.A v zložení Alžbeta Klimentová, Adam Kráľovský, Adam Harmanský a Matej Kundrík. Tento tím sa v celkovom poradí umiestnil na 3. mieste. Náš ďalší úspešný tím obsadil 5. miesto a  súťažil v zložení Tomáš Kubrický (III.A), Vladimír Slanina (III.A), Lukáš Jacko (III.A) a Samuel Šándor (II.A).

Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme a prajeme veľa elánu pri riešení ďalších metematických problémov.