15 DEC 2022

Internetová matematická súťaž MATHING

Dňa 29.11.2022 sa konala internetová matematická súťaž MATHING. Našu školu reprezentovali dva sedemčlenné tímy. Tím na čele s Adamom Džavoronkom v silnej konkurencii zvíťazil.

Internetová matematická súťaž MATHING - foto

Tento rok sa konal už 15. ročník internetovej matematickej súťaže organizovanej Ústavom matematiky Fakulty strojného inžinierstva VUT v Brne, kedysi známej pod menom Internetová matematická olympiáda. Od tohto roku súťaž bude fungovať s pozmeneným názvom MATHING. Súťaž je určená pre žiakov českých a slovenských stredných škôl. Úlohou 7-členných tímov je v čase 120 minút čo najlepšie vyriešiť 10 úloh z rôznych oblastí matematiky.

Tento rok sa do súťaže zapojilo 221 tímov. Najlepšie sa darilo a prvé miesto získal práve náš tím v zložení Adam Džavoronok (IV.A), Oskar Hritz (IV.A), Natália Čigašová (IV.A), Štefan Vašák (IV.A), Matej Kozub (IV.A), Ondrej Juhás (IV.A), Vladimír Slanina (II.A).

Tím žiakov z III.A sa umiesnil na 35. mieste. Budúci rok ešte majú šancu zabojovať o medailové umiestnenie. Tím súťažil v zložení: Matej Kundrík, Alžbeta Klimentová, Bianka Gurská, Patrik Stercz, Adam Harmanský, Erik Szmolniczky, Klaudia Sýkorová.  

Srdečne blahoželáme a prajeme veľa zdaru v ďalšich súťažiach.