17 DEC 2013

Fyzikálna olympiáda v Moskve

V dňoch 28. 11. až 6. 12. 2013 sa v meste Istra neďaleko Moskvy uskutočnil historicky prvý ročník Medzinárodnej experimentálnej fyzikálnej olympiády .

Fyzikálna olympiáda v Moskve - foto

Súťaže sa zúčastnili žiaci stredných škôl z Arménska, Bieloruska, Bulharska, Kazachstanu, Slovenska a Ruska. Slovenskú republiku na IEPhO reprezentovali:
PaedDr. Ľubomír Konrád, vedúci výpravy a člen súťažnej poroty (Gymnázium, Veľká okružná, Žilina), RNDr. Ľubomír Mucha – člen súťažnej poroty (Technická univerzita, Košice) a šiesti súťažiaci: Patrik Turzák (Gym., Poštová, Košice), Ján Ondráš (Gym., Grösslingova, Bratislava), Jakub Kvorka (Gym., Dubnica n. Váhom), Daniel Zvara, Filip Švábik     a Daniel Dupkala (všetci Gym. Žilina).
Na programe olympiády boli tri súťaže kolá. V každom z nich mali súťažiaci čas 5 hodín na vyriešenie dvoch zaujímavých experimentálnych úloh.
Na konci olympiády boli vyhlásení víťazi jednotlivých kategórií. Nás teší, že Patrik Turzák získal, ako jediný zo Slovenska, v najvyššej kategórii striebornú medailu. Blahoželáme!