05 SEP 2023

Bronz z IGEO 2023(foto)

Naši úspešní geografi Matej Kundrík (IV.A) a Tomáš Semanič (III.D) sa cez prázdniny zúčastnili medzinárodného kola Geografickej olympiády IGEO 2023 v Bandungu v Indonézii.

Bronz z IGEO 2023 - foto

Súťaž pozostávala z troch častí - vedomostného testu, praktickej časti a multimediálneho testu. Z vyše 170 účastníkov z takmer 50 krajín naši žiaci obstáli výborne. Matej Kundrík (IV.A) získal bronzovú medailu a Tomášovi Semaničovi (III.D) na zisk bronzového kovu chýbalo menej ako pol boda. 

Okrem toho mali možnosť objavovať nám vzdialenú kultúru navštíveného miesta, ale aj spoznať sa s účastníkmi z celého sveta. Súťaž prebiehala na Technologickom inštitúte miestnej univerzity a súčasťou programu boli viaceré kultúrne podujatia, exkurzia do geologického múzea v centre Bandungu, výstup na aktívny vulkán v blízkosti mesta a návšteva pamätných miest - Budova nezávislosti a Guvernérov palác.

,,Naše geografické vedomosti sme vďaka tejto ceste mohli uplatniť v praxi a zažiť množstvo nezabudnuteľných zážitkov," povedali Matej a Tomáš. 

Ďakujeme za úspešnú reprentáciu školy a srdečne blahoželáme!