09 JAN 2023

Poštová pomáha(foto)

Pred Vianocami 2022 sme na našej škole zorganizovali pomoc pre niekoľko organizácií a zapojili sme sa aj do krabičkovej výzvy. Tu je náš sumár.

Poštová pomáha - foto

Naši žiaci a učitelia vedia, že pomoc menej šťastným ľuďom je ďalším rozmerom každej osobnosti a tak sme sa znovu spoločne zapojili do niekoľkých charitatívnych akcií.
Odovzdali sme viac ako 30 krabíc s darčekmi pre seniorov v našom kraji, pretože do zbierky "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?" sa zapájame už niekoľko rokov.
Počas Vianočnej ochutnávky sme predávali vianočné koláčiky a získali sme 206€, za ktoré sme zakúpili dezinfekčné spreje a utierky, zubné kefky a pasty pre deti na oddelení Detskej onkológie a hematológie  DFNsP. Odovzdali sme ich pani Mirke Hunčíkovej, riaditeľke Svetielka pomoci.n.o. Poputujú do balíčkov nových detských pacientov na oddelení.
Ďalšou krásnou aktivitou bola pomoc Tomáša Talároviča a Mateja Váleka z I.A triedy, ktorí na ANJ vymysleli a zorganizovali zbierku pre ľudí utekajúcich pred vojnou na Ukrajine, zozbierali potraviny a iné potrebné veci vo svojej triede a odovzdali ich v Arcidiecéznej charite v Košiciach. 
Naša škola pomáhala od septembra účasťou v zbierkach Biela pastelka, Modrá nezábudka, Otvor srdce, taktiež aj zbierkou potravín v Kauflande a darcovstvom krvi. 
Všetkým zúčastneným ĎAKUJEME.