13 MAR 2023

Mobilita učiteľov v Helsinkách(foto)

Týždeň jarných prázdnin strávili naše učiteľky partnerským pozorovaním v rámci projektu Erasmus+ na škole Viipurin reaalikoulu oy/MAUNULAN YHTEISKOULU JA HELSINGIN MATEMATIIKKALUKIO v Helsinkách.

Mobilita učiteľov v Helsinkách - foto

V rámci mobility Erasmus+ mali dňoch 6. marca 2023 až 10. marca 2023 učiteľky Mgr. Daniela Čižmárová, Mgr. Dagmar Kažimírová a RNDr. Monika Molokáčová príležitosť byť súčasťou vzdelávacieho procesu na škole rovnakého typu ako naše gymnázium v hlavnom meste Fínska. Podľa pripraveného rozvrhu pozorovali vyučovacie hodiny matematiky, občianskej náuky a anglického jazyka v rôznych triedach, vymieňali si svoje skúsenosti, porovnávali fínsky a slovenský vzdelávací systém a inšpirovali sa navzájom. Vďaka vzájomnej príbuznosti našich školských vzdelávacích programov, zvlášť v triedach s rozšíreným vyučovaním matematiky, dala táto mobilita základ budúcej spolupráce na žiackej úrovni, a to v spoločnom projekte zameranom na popularizáciu matematiky a prírodných vied.  
Okrem iného mali účastníčky možnosť dozvedieť sa viac o histórii a kultúre tejto severskej krajiy, navštíviť zaujímavé múzeá a spoznať významné miesta v hlavnom meste Fínska a jeho blízkom okolí.