13 OKT 2017

Erasmus+ Projekt Euconnectour

V dňoch 7. - 12. októbra 2017 sme sa zúčastnili na projektovom stretnutí učiteľov a študentov vo Westwood College v mestečku Leek, Staffordshire, UK.

Erasmus+ Projekt Euconnectour - foto Všetky partnerské školy z Bulharska, Litvy, Talianska, Poľska, Slovenska, Španielska sa stretli na pôde hostiteľskej Westwood College, ktorá pre nás pripravila zaujímavý program:
návštevu najväčšieho zábavného parku v UK Alton Towers
exkurziu v Chatsworth - sídle vojvodu a vojvodkyne z rodu Cavendish
prehliadku malebného historického mesta Chester s jeho hradbami z čias Rímskeho impéria a typickými stavbami vo viktoriánskom štýle
prehliadku po meste Leek spojenú s prijatím u primátora mesta a u predsedu Staffordshire district   
návštevu Manchestru s jeho mnohými zaujímavosťami 

Súčasťou aktivity bola aj prehliadka školy, ktorá má vyše 1000 študentov, nachádza sa v historickej budove, obklopená krásnym parkom. Mali sme tiež možnosť vidieť niektoré vyučovacie hodiny a stretnúť sa s riaditeľom a učiteľmi školy.
Žiaci partnerských škôl prezentovali videá, ktorá natočili s cieľom propagovať svoje mesto/región a spoločne sa naučili piecť tradičné anglické "scones".
Na spoločenskom večierku sme sa mali možnosť učiť staré, tradičné "barn" tance.
Pre všetkých to bola výborná príležitosť dozvedieť sa o histórii, životnom štýle, súčasnosti, školskom systéme a zaujímavých miestach našej partnerskej krajiny.
Náš projektový tím reprezentovali 3 učitelia (M. Karoľová, D. Klemová, A. Klimová) a 6 študentov (P. Bucher, M. Dubinský, J. Fabišíková, T. Jenkut, E. Sekáčová, Z. Tokarčíková).
Video, ktoré pripravili naši študenti, viac informácii a fotografie o pobyte v UK nájdete na  https://euconnectour.gympos.sk .