23 SEP 2016

The Entrepreneurial School Award

Riaditeľ našej školy v lotyšskej Rige prevzal európske ocenenie The Entrepreneurial School Award 2016 za kvalitu podnikateľského vzdelávania. Oceňovanie bolo súčasťou konferencie organizovanej spoločnosťou Junior Achievement Europe.

The Entrepreneurial School Award - foto

Z tlačovej správy (na stiahnutie, pdf):

Riga/Bratislava, 23. september 2016

Košické gymnázium získalo európske ocenenie Škola podnikania 2016

Sedemnásť škôl z celej Európy si 22. septembra prevzalo ocenenie The Entrepreneurial School Award 2016 za kvalitu podnikateľského vzdelávania. Medzi ocenenými školami bolo i košické gymnázium na Poštovej ulici. Riaditeľ gymnázia Otto Révész ocenenie prevzal v lotyšskej Rige, kde sa za účasti predstaviteľov národných ministerstiev, Európskej komisie a vedeckých inštitúcií konala konferencia o podnikateľskom vzdelávaní pod názvom Celebrating Entrepreneurship Education in Europe (http://www.jaeurope.org/events-list/upcoming-events/81-celebratingentrepreneurship-education-in-europe.html). 

Podľa riaditeľa gymnázia Otta Révésza je škola v povedomí širokej verejnosti vnímaná ako tradičná a progresívna zároveň. “Škola dlhodobo vytvára kvalitné podmienky pre rozvoj podnikateľských kompetencií žiakov. Jej profesionalitu v tejto oblasti potvrdzujú a zviditeľňujú dosiahnuté úspechy žiakov v súťažiach na národnej aj medzinárodnej úrovni. K mimoriadnym patria víťazné priečky, na ktorých sa umiestnili študentské firmy v európskej súťaži JA Europe Company of the Year Competition (COYC). Doviesť nápad k úspešnému výsledku vyžaduje odhodlanie, nadšenie, zodpovednosť, rozhodnosť a empatiu - nenahraditeľné kompetencie pre život, vlastné učiteľom, žiakom a partnerom školy,” uviedol Révész.

Sledujte aj https://www.facebook.com/jaslovensko/?fref=ts.