28 JÚL 2016

Land Rover 4x4 in Schools World Finals 2016(foto)

Šesťčlenný žiacky tím Columba Racing z III.A reprezentoval školu v medzinárodnej súťaži Land Rover 4x4 in Schools v konštrukcii 4x4 vozidla s rádiovým ovládaním v Coventry (Veľká Británia).

Land Rover 4x4 in Schools World Finals 2016 - foto Medzinárodný projekt "The Land Rover 4x4 in Schools Technology Challenge" je zameraný na oblasť vedy, technológie, inžinierstva a matematiky (STEM). Jeho cieľom je usporiadať súťaž žiackych tímov v konštrukcii 4x4 vozidla s rádiovým ovládaním, ktoré spĺňa predpísané technické špecifikácie. Hodnotenie odbornej poroty je komplexné, zohľadňuje jazdné vlastnosti zhotoveného vozidla na testovacej dráhe, prezentáciu tímovej práce na vývoji vozidla po stránke dizajnu, použitých technológií a materiálov, environmentálnych a ekonomických otázok.



Tím Columba Racing z III.A v zložení Pavol Drotár, Zoltán Hanesz, Jakub Mach, Juraj Mičko, Michal Pándy, Ádám Urbán sa na súťaž pripravil v rekordne krátkom čase a obsadil 10. miesto medzi 21 súťažnými tímami z celého sveta.    

Podrobné informácie o súťaži sú dostupné na http://www.4x4inschools.com/.