04 MÁJ 2016

Finále Slovenskej debatnej ligy

V dňoch 23.-25. 4. 2016 sa v Bratislave uskutočnil vrchol debatnej sezóny – Finále Slovenskej debatnej ligy 2015/2016. Debatéri z Poštovej boli opäť veľmi úspešní. Blahoželáme.

Finále Slovenskej debatnej ligy - foto

Turnaja sa zúčastnilo najlepších dvadsať tímov z celého Slovenska. Za Poštovú to boli konkrétne tri tímy – Poš99 (Patrícia Barbora Šebíková, Terézia Michaliková a Veronika Mattová, všetky z II.C), Poš 1 (Maroš Hodor zo IV.B, Matúš Pravda zo IV.C a Ester Tomajková zo IV.A ) a zmiešaný tím PošTreb (Petra Nastasičová zo IV.D, Ján Hradický zo IV.D a Zuzana Bednáriková z Gymnázia na Trebišovskej 12 v Košiciach).
Posledné dva menované tímy sa prebojovali do vyraďovacích bojov medzi osem najlepších, kde na seba narazili už vo štvrťfinále. Po veľmi vyrovnanej debate postúpil tím PošTreb, ktorý sa v semifinále stretol s tímom ŠrobAlej (zmiešaný tím z Gymnázií na Šrobárovej a Alejovej v Košiciach). Túto debatu sa podarilo vyhrať PošTreb-u, ktorý tak postúpil až do veľkého finále proti tímu GJH2 z Gymnázia Jura Hronca v Bratislave, ktoré sa odohralo v budove NR SR v Bratislave.
Po veľmi vyrovnanej debate, pomerom hlasov štyri ku trom, vyhral tím bratislavského gymnázia, náš tím obsadil teda 2. miesto. V individuálnej súťaži rečníkov sa darilo Marošovi Hodorovi, ktorý obsadil 9. miesto a Jánovi Hradickému, ktorý obsadil 3. miesto. Všetkým menovaným srdečne gratulujeme a tešíme sa na ďalšiu sezónu plnú (nielen) debatných úspechov!
O finále sa viac môžete dočítať na stránkach TREND-u: http://www.etrend.sk/ekonomika/studenti-vytlacili-z-parlamentu-extremistov-a-populistov.html.