01 APR 2023

Poštovácke študentské firmy ovládli Veľtrh študentskych spoločností

Študentské fimy Lavi a Fluf so svojimi produktami, tuhým ekologickým gélom na pranie a briketami z konského hnoja, triumfovali na Veľtrhu študentských spoločností v Bratislave.

Poštovácke študentské firmy ovládli Veľtrh študentskych spoločností - foto

 Na 28. ročníku Veľtrhu podnikateľských talentov sa v bratislavskom Avione predstavilo 51 najlepších študentských firiem, ktoré si stredoškoláci založili v rámci vzdelávacieho programu Aplikovaná ekonómia. Bojovali o miestenku do európskeho finále Company of the Year Competition GEN-E, ktorú globálna nezisková vzdelávacia organizácia Junior Achievement organizuje v júli v Turecku.
     Odborná porota hodnotila študentské firmy v rôznych kategóriách, udelila napríklad cenu za najlepšiu výročnú správu, za dosiahnuté výsledky a tímovú prácu, prezentáciu a orientáciu firmy na zákazníka, cenu za finančné riadenie, udržateľné podnikanie, virtuálnu komunikáciu či cenu za úspešné ženské vedenie študentskej firmy.

Z 7 kategórii z 9, v ktorých naše firmy súťažili, firma Fluff vyhrala 4 ( najlepšia výročná správa, Produkt, IBM Spoločensky zodpovedná firma, SK-NIC Virtuálna firemná komunikácia) a v kategórii Marketingová prezentácia bola na 2. mieste.

Firma Lavi obsadila 3 x 2. miesto a to v kategóriach  Manažerský tím, Produkt a SK-NIC Virtuálna firemná komunikácia, v 2 kategóriach obsadila 3. miesto ( IMB Spoločensky zodpovedná firma a Marketingová prezentácia.

Najlepšou študentskou firmou sa tento rok stala spoločnosť Fluf, ktorá bude Slovensko reprezentovať aj na európskom kole súťaže v Turecku. Študenti vyrábajú ekologické brikety z konskej biomasy. Netradičný nápad dotiahli do konca vďaka obojstranne výhodnej spolupráci s lokálnou farmou, na ktorej chovajú kone a ktorá doteraz za odvoz hnoja musela platiť. Firma mieša živočíšny materiál s kancelárskym odpadom, potom hmotu ručne lisuje, krája a balí do papierových krabíc. Firmu Fluf, ktorú založilo spolu 14 študentov, na veľtrhu reprezentovala pätica v zložení Tereza Pažinová, Rebeka Hubková, Jakub Matusák, Ema Šlepkovská a Lea Benčová pod vedením učiteľky Evy Wolfovej.

Obom firmám gratulujeme. Sme na Vás hrdí.