04 MÁJ 2023

ERASMUS+ JOB SHADOWING(foto)

Inšpirujúce, očarujúce a jedinečné zážitky si so sebou doniesli Dominika Kačmárová, Andrea Furinová a Adriana Hudáková z Lichtenštajnska.

ERASMUS+ JOB SHADOWING - foto

"Pár dní sme strávili na súkromnej škole Formatio v mestečku Triesen. Zažili sme vyučovanie v nemeckom aj anglickom jazyku, ale aj hodiny, ktoré odučili dve vyučujúce naraz - napr. dejepis a geografia či biológia a fyzika. V škole majú kľúčové heslo „Love to learn“ a intenzívne pracujú na rozvíjaní soft skills. Mali sme možnosť porozprávať sa s vedúcou školského parlamentu a učiteľmi, ktorí sa v škole starajú o osobnostný rozvoj žiakov.  

Navštívili sme hlavné mesto Lichtenštajnska Vaduz spolu s okolitými mestečkami Schaan a Triesen. Keďže Lichtenštajnsko je naozaj malou krajinou, za hodinu cesty autobusom sa dostanete zo Švajčiarska, cez Lichtenštajnsko až do Rakúska. Mali sme možnosť navštíviť zasnežené mestečko Malbun i malebnú dedinu Triesenberg. Pri návrate do Košíc sme pár hodín strávili aj v Zürichu.  

Nové skúsenosti a zážitky sú pre nás nielen obohacujúce, ale pevne veríme, že z nich budeme čerpať aj pri práci v našej škole."