11 DEC 2022

Vianočná ochutnávka - Svetielko pomoci(foto)

V piatok 9. decembra sme vo vestibule školy spojili 2 akcie a ponúkli sme našim kolegom aj žiakom Vianočnú ochutnávku. Tím Erasmus ponúkol výrobky s obsahom soli a krátky kvíz a tím Svetielka pomoci ponúkol vynikajúce koláčiky.

Vianočná ochutnávka - Svetielko pomoci - foto

Na našej škole už niekoľko rokov spolupracujeme s neziskovou organizáciou Svetielko pomoci, ktorá zastrešuje mnoho aktivít, napríklad prevádzkuje detský mobilný hospic, poskytuje pomoc rodinám s onkologicky chorými deťmi, uskutočňuje prevozy detí na miesta vyšetrenia, rozbehla projekt spolupráce s oddeleniami detskej onkológie na Ukrajine a mnoho iného. V predvianočnom čase je na Poštovej peknou tradíciou podporiť podporiť túto organizáciu charitatívnou aktivitou. Tento rok to bolo pečenie a predaj koláčikov. Cez veľkú prestávku ste mohli vďaka našim študentkám ochutnať prekrásne zdobené medovníčky a výborné muffiny od Adriany Blyšťanovej z I.A, skvelé browniesky od Petry Babušákovej a vynikajúce muffinky od Natálie Vincejovej, obe dievčatá z I.B, výborné Rafaello guľky od Evy Šimkovej a parádne exotické pečivko podľa afgánskeho receptu od Fatimy Amiri - obe dievčatá z II.C. V ponuke bol aj makovo - jablkový koláč od p.prof.Balážikovej.
Všetky koláčiky vďaka záujmu študentov a kolegov zmizli počas jednej prestávky :) a v pokladničke pribudlo krásnych 150€. Suma sa ešte do konca vyučovania navýšila na 200€, ktoré po dohovore s pani Mirkou Hunčíkovou, riaditeľkou Svetielka použijeme na nákup potrebných vecí na oddelenie detskej onkológie a hematológie DFNsP v Košiciach. O použití daru vás budeme informovať.

Všetkým zúčastneným za pomoc a štedrosť ĎAKUJEME.