02 JÚL 2021

Naši Dofáci ocenení primátorom Košíc(foto)

Posledný júnový týždeň patril našim strieborným absolventom programu Medzinárodná cena Vojvodu z Edinburghu, čiže DofE. Po obmedzeniach zapríčinených pandémiou si prevzali svoje ocenenia priamo z rúk primátora Košíc.

Naši Dofáci ocenení primátorom Košíc - foto Už 4 roky rozvíjame odkaz Princa Philipa, zakladateľa DofE.
V rámci programu účastníci posúvajú svoje hranice v oblasti šport, talent a dobrovoľníctvo a tiež musia absolvovať expedíciu, ktorá preverí okrem iného ich schopnosť pracovať v tíme. Minulý rok program ukončilo na striebornej úrovni 15 našich absolventov, no svoje ocenenia si mohli prevziať až teraz. Na pozvanie CVČ, ktoré DofE na našej škole zastrešuje, sme ich v reprezentačných priestoroch Historickej radnice prevzali z rúk primátora Košíc Jaroslava Polačeka a manažéra programu pre východné Slovensko Jána Smolku. Ocenené boli naše študentky Katka Benková, Laura Mihaliková, Laura Tkáčiková, Miška Jusková, Erika Komanová,  Miriam Končeková, Marína Hluchá, Soňa Havrilová, Diana Sninská, Sára Krjaková, Alexandra Knižková, Karin Spišáková, Simona Volesková, Miriam Magočiová a študent Lukáš Weiszer. Pán primátor aj pán Smolka ocenili ich úsilie, vôľu a dosiahnuté úspechy a takisto ocenili prácu vedúcich DofE Márie Ostricovej, Dagmar Kažimírovej a Evy Balážikovej na rozvoji mladých ľudí. Po ceremónii nám umožnili podpísať sa do historickej kroniky. 
Našim absolventom srdečne blahoželáme a veríme, že strieborný odznak DofE pomôže otvoriť mnohé dvere na kvalitné vysoké školy :)