18 OKT 2013

Workshop Ligy proti rakovine(foto)

V dňoch 18. a 19.októbra sa 2 členovia biologického krúžku - študenti I.E - Diana Pankuchová a Michal Šomský, spolu s profesorkou E. Balážikovou zúčastnili na jesennom workshope Ligy proti rakovine v Bratislave.

Workshop Ligy proti rakovine - foto

Na workshope LPR sme sa zúčastnili už druhýkrát, tentoraz to bolo pri príležitosti Týždňa boja proti rakovine. Počas dvoch dní sme mali možnosť vypočuť si zaujímavé prednášky, pocvičiť si s niekoľkonásobným majstrom sveta v karate Romanom Volákom, naučiť sa hip-hopové ťahy s tanečnicou Melániou Kasenčákovou, stretnúť sa s bývalými onkologickými pacientkami a dozvedieť sa niečo od pána Vladimíra Schwandtnera, ktorý pomáha deťom závislým od drog a alkoholu dostať sa späť do normálneho života. Spoločne s asi stovkou študentov a učiteľov z celého Slovenska sme absolvovali aj výlet na lodi :)
No hlavnou témou stretnutia bola informačná kampaň Ligy zameraná na mladých ľudí a na prevenciu proti alkoholu a fajčeniu, ktorú spustili 21.10.2013. Odkazom kampane je, že alkohol a cigarety zmenia človeka, ktorý je "superhero" na "superzero" čiže supernulu.
Kampaň si môžete pozrieť a stránke www.superzero.sk.